News 2016

 News 2015 - News 2014 - News 2013  - News 2012  - News 2011  - News 2010 - News 2009 - New 2008
News 2007 - News 2006 - News 2005 - News 2004 - News 2003 - News 2002
 

Latviassa 12-13.11 mukanamme oli Adatza´s pentueesta "Viljami" A. Renaissance All Over ja "Luna" A. Finally A Queen. Viljami oli ensimmäisenä päivänä isänsä Ralphin jälkeen Pu2 ja sai juniorisertin sekä Luna Pn3 saaden juniorisertin myös. Toisena päivänä Viljami sai toisen juniorisertinsä ja Luna myös juniorisertin ja luokkavoitolla myös Baltian juniorivoittaja-16 tittelin. Onnittelut!

Ralphin lapsista Lo'cust pentueesta "Paavo" L Dream The Rock sai Helsingin Messukeskuksesta joulukuussa viimeisen sertinsä saavuttaen FI Mva arvon sekä oli lopulta myös kovassa kisassa PU4. Viikko sen jälkeen Paavo matkusti Liettuaan saaden ensimmäisenä päivänä varacacibin ja sitten toisena päivänä oli VSP ja sai cacibin ja sertin, jolla tuli heti myös Liettuan valioksi. Mukana oli myös sisko "Ulla" L. Dreaming Fantasy saaden molempina päivinä sertin ja toisena päivänä vara-cacibin. Samassa näyttelyssä oli myös "Luna" Adatzas Finally A Queen saaden molempina päivinä juniorisertin ja ollen Rop-juniori. Näin Lunasta tuli Liettuan ja Latvian juniorivalio. Onnittelut!


Ralphin Lo´cust jälkeläiset ovat pärjänneet vuoden aikana hyvin näyttelyissä ja kokeissa, on tullut useita paras uros ja paras narttu sijoituksia. "Paavo" L. Dream The Rock on saanut 3 x varasertin ja 4 sertiä ja suoritti vielä taipumuskokeenkin hyvin arvosteluin. "Messi" L. Dreams Are Wild pyörähti myös kerran näyttelyssä saaden SA:n, sekä kävi kerran mejässä saaden 3-palkinnon avoimessa luokassa. Tyttäristä Ulla L. Dreaming Fantasy pyörähti myös muutaman kerran näyttelyssä saaden vara-sertin ja sertin. Ulla kävi myös pari kertaa mejässä saaden 2 x avo1 palkinnon. "Valma" L. Dream The Pearl sai 4 varasertiä ja 1 sertin, sekä suoritti myös taipumuskokeen hyväksytysti sekä kävi myös mejäkokeessa saaden 2 x avoimen luokan 1 palkinnon sekä voitti springerspanieleiden avoimen luokan mejämestaruuden. Valma käväisi myös voittajaluokassa tuloksella Voi 3. Kaikki nämä neljä kävivät myös terveystutkimuksissa ja kaikilla lonkat A/A.

Terveystutkimuksissa kävivät myös Greengrass Forbidden Fruit B/B ja Greengrass Forbideen Romance A/A sekä Wildomars Real Treasure A/A.

Ralphin Adatza´s jälkeläiset ovat aloitelleet harjoituksia mätsäreissä ja sielä on tullut rutkasti Bis-sijoituksia ja nyt pentuluokissa ovat startanneet tyttäret "Luna" A. Finally A Queen ollen rop-pentu sekä "Aida" A. British Empress ollen myös rop-pentu.


Mejä-koe Mikkeli 7.8
tuomari: Rauno Koskinen

"Koira hyvin ohjattuna jälkityöhön, jota tehdään maavainulla ja edetään reipasta vauhtia. Kaikilla osuuksilla tehdään joitakin pieniä tarkasteluita, muutoin jälkiuralla. Neljännellä osuudella jäljen tuntumasta lentoon lähtenyt metsäkanalintu vie koiran mielenkiinnon ja tästä 1. hukka. Jatketaan puhtaalta ja jälkeä pitkin kaadolle, joka kiinnosti. Makauksista kolme kävellään yli ja viimeisellä nopea pysähdys. 1. kulma, jolla katko, teettää runsaasti rengastuksia. Uusi suunta löytyy lopulta jalanjälkiin tukeutuen. 2. ja 3. kulma lähes jäljen mukaisesti."

a) Jäljestämishalukkuus 4/6 p
b) Jäljestämisvarmuus 7/12 p
c) Työskentelyn etenevyys 7/10 p
d) Lähtö, kulmaukset, makakset 7/14 p
e) Käyttäytyminen kaadolla 3/3 p
f) Yleisvaikutelma 3/3 p.
Pisteet 31/50 p VOI2!Mejä-koe Pieksämäki 29.5
tuomari: Seppo Venäläinen


"Lähtömakaus tutkitaan ja ohjatusti jäljelle. Ralph jäljestää kaikki osuudet hyvin. 1. ja 2. makaus merkataan pysähtymällä, 3.s ohi ja 4.s yli nuuhkaisten. 1 kulma, jolla katko, kuljetaan veretys loppuun ensin hakien sitten turvaudutaan tekjöiden jälkiin, toinen kulma lenkillä ja 3.s tarkasti. Kaadon nuuhkii ja jää sille. "

a) jäljestämishalukkuus 6/6 p
b) jäljestämivarmuus 10/12 p
c) työskentelyn etenevyys 10/10 p
d) lähdön, kulmauksien, makauksien ja katkon selvittämiskyky 10/14 p
e) käyttäytyminen kaadolla 3/3 p
f) yleisvaikutelma 5/5 p
pisteet 44/50 p VOI 1

Ralphin ja Selman pentue näki päivänvalon 7.1. Syntyi 6 prinssiä ja 5 prinsessaa.
Pennuista lisää https://adatzas.wordpress.com/